Dompet Hilang! (1)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Memang betullah..Malang itu tidak berbau,kalau berbau pasti dompet kesayangan saya tidak hilang kan…

Hilangnya dompet pasti sesuatu perkara yang tidak diingini oleh sesiapa pun..Bukan disebabkan jumlah wang yg ada di dalam dompet tersebut tetapi dokumen-dokumen penting yang ada di dalam dompet tu yg sangat penting…

Pada 5/3/2015,perkara ini juga berlaku kepada saya..Dompet saya tercicir entah di mana! Itupun pada mulanya saya ingatkan dompet tersebut mungkin tertinggal di rumah,dan akhirnya apabila dicari,saya sedar dompet tersebut hilang… 🙁

Antara dokumen-dokumen penting yg ada di dalam dompet tersebut termasuk ic,lesen memandu,kad bank dan banyak lagi…Dan memang ianya adalah kecuaian sendiri..

Maka bermula kesibukan mengurus dokumen2 yang penting ini.Pertama sekali,apa yang saya lakukan ialah membuat report polis tentang kehilangan dompet termasuk dokumen2 penting tersebut.Saya pun membuat laporan kehilangan di Balai Polis Alamesra,Kota Kinabalu.

image

image

Kemudian setelah selesai membuat report,barulah saya dapat membuat kad pengenalan dan kali ini saya ke UTC Kota Kinabalu kerana untuk membuat ic hanya mengambil masa 2 jam.Oleh sebab ini merupakan kali pertama saya kehilangan kad pengenalan,saya dikehendaki untuk membayar RM110 denda..Alhamdulillah yang penting urusan ic baru selesai :p

Insyallah selesai urusan kad pengenalan ni kena urus lesen memandu lg,kad bank lagi….huhu…Sabar je la…Dah kecuaian sendiri…

Khairilizwan Jamros
Khairilizwan Jamros
Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Pada tahun yang sama,penulis juga mula menceburkan diri dalam perniagaan internet melalui pengiklanan dan juga perkhidmatan pada blog. Sekitar tahun 2011,penulis terus mengembangkan lagi perniagaan internet yang dimilikinya melalui penerbitan ebook,affiliate,dropship, perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online, dan banyak lagi. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Group". Dan salah satu platform keluaran Khaiz Group ialah "Sabahan Dot My".

Leave a Replay

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit