Cara Semak Gambar Yang Sesuai Untuk Iklan Facebook Ads

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Apabila anda ingin membuat pengiklanan di facebook.
Anda perlu pastikan tulisan yang terdapat pada image iklan anda tersebut biasanya tidak melebihi 20% dari jumlah saiz image tersebut.

Jika tidak, iklan anda tersebut tidak akan diterima oleh facebook dan ianya satu yang anda rasa sangat leceh.

Usah risau, terdapat cara bagaimana untuk anda menyemak samada image iklan yang anda hantar kepada facebook “lulus” ataupun tidak dalam pengiklanan facebook.

Apa yang anda perlu lakukan, anda hanya perlu layari pautan facebook di bawah ini untuk menyemak kesesuaian imej anda untuk iklan facebook.

https://www.facebook.com/ads/tools/text_overlay

Apabila anda layari pautan link tersebut, anda akan dapat lihat satu ruangan yang membolehkan anda untuk semak imej iklan anda.

Apa yang anda perlu lakukan adalah sangat mudah, anda hanya perlu upload imej anda tersebut, anda facebook anda maklumkan kepada anda mengenai status imej tersebut samada ianya sesuai digunakan untuk pengiklanan facebook ataupun tidak.

Jika imej yang anda berikan sangat banyak teks, facebook anda maklumkan kemungkinan besar iklan anda tidak akan diluluskan atapun berjalan dengan baik.

Dan jika imej iklan yang anda upload sesuai dengan kehendak facebook, anda akan dapat lihat mesej dari facebook. “Your advert will run normally“.

Halaman ini tentu sekali membantu anda untuk mengenalpasti imej yang sesuai dan akan diterima oleh facebook semasa anda membuat FB Ads. Jadi anda tidak perlu lagi pening kepala jika asyik imej iklan anda di”reject” oleh facebook selepas ini.

SHARE jika bermanfaat 🙂

 

Khairilizwan Jamros
Khairilizwan Jamros
Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Pada tahun yang sama,penulis juga mula menceburkan diri dalam perniagaan internet melalui pengiklanan dan juga perkhidmatan pada blog. Sekitar tahun 2011,penulis terus mengembangkan lagi perniagaan internet yang dimilikinya melalui penerbitan ebook,affiliate,dropship, perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online, dan banyak lagi. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Group". Dan salah satu platform keluaran Khaiz Group ialah "Sabahan Dot My".

Leave a Replay

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit