Program 1Nita @ Jom Business Bah (JBB) 2013

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

1nitax Seminar-1Nita

Pada 27 – 29/4/2013 yang lepas,Saya bersama Persatuan Usahawan Internet Sabah (PUIS) diberi peluang untuk memberi penerangan mengenai asas perniagaan online kepada lebih 200 peserta wanita dalam program 1Nita anjuran bersama MYNIC Berhad.

Memang suatu pengalaman yang menarik bercampur dengan perasaan sedikit gementar ketika memberikan ceramah berkaitan bisnes online kepada para peserta.Tambahan pula,sebelum ini saya belum pernah memberi ceramah kepada usahawan wanita sebanyak itu dalam satu masa.

Alhamdulillah,saya dan seorang lagi rakan saya (iter) akhirnya berjaya menyempurnakan tugasan yang diberikan itu.Di dalam kursus tersebut juga,saya sempat bertemu dengan beberapa usahawan yang terkenal iaitu Amirol Zolkifli (pengasas Sistem Affiliate Lite),Zaki Jtc (JomTraining),Shamsul Kamal (pemilik SKSA Technology ) dan banyak lagi.

Semoga akan lebih banyak kerjasama dapat dijalinkan bersama pada masa akan datang 🙂

 

Khairilizwan Jamros
Khairilizwan Jamros
Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Pada tahun yang sama,penulis juga mula menceburkan diri dalam perniagaan internet melalui pengiklanan dan juga perkhidmatan pada blog. Sekitar tahun 2011,penulis terus mengembangkan lagi perniagaan internet yang dimilikinya melalui penerbitan ebook,affiliate,dropship, perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online, dan banyak lagi. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Group". Dan salah satu platform keluaran Khaiz Group ialah "Sabahan Dot My".

Leave a Replay

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit